sunnuntai 23. toukokuuta 2010

20.-21. raskausviikko

Huhhu.. Koko 20. raskausviikko meni sairastellessa aikalailla teen ja viinimarjamehun kera.
Flunssa, tälläistä flunssaa en muista sairastaneeni moneen vuoteen. harvemmin sitä on kuumeessa ja ylipäätään vielä kaikkia flunssan oireita. No onneksi siitä ei ole haittaa sikiölle siis flunssasta kunhan ei vaan vedä mitään Panadolia vahvempaa.
Soitin jopa terveyskeskukseen kun minulla oli 38 astetta lämpöä ja olo aivan kamala. Siellä vaan sanoivat että ei siitä mitään haittaa ole jos se ei jatku päiväkausia.
Ja HALOO ihan itselleni vaan taas kerran.. On sitä ennenkin pärjätty. Ukit ja mummitkin ovat syntyneet ihan terveinä ja sitä rataa :)

Niin ja ennen kuin tulin kipeäksi eräs ilta menimme mieheni kanssa katsomaan stand-uppia ja junalla keskustaan matkasimme.
Siellä oli jo aloittelemassa pieni nuoriso porukka ja tajusin että normaalisti en edes kiinnitä heihin mitään huomiota tai ainakaan tunne mitään pienintäkään huolta tai pelkoa heidän suht arvaamattomasta käytöksestään. Mutta nyt jotenkin vain huolestuin ja tarkkailin heitä normaalia enemmän. Tajusin että en kanna itsestäni tai puolisostani niinkään huolta vaan siitä pienestä vauvasta sisälläni.. Jos joku sattuu huitaisemaan väärään aikaan väärään paikkaan ja vauvalle käy jotain. Tai muuten vaan riehaantuu sivullisille. Miten suojelen vatsaani? Sitä pientä ihmistä sisälläni..

Totesin vain itsekseni että minua ei kyllä nähdä missään yö elämässä ennen kuin lapsi on syntynyt. Siis ei missään missä on humalaisia huojuvia ja arvaamattomia ihmisiä.
Ei edes missään ilta tai yö näytöksissä.
Ei sillä että ennenkään olisi mutta nyt pidän huolen pienestä ihmisestä enkä vain itsestäni :)

lauantai 8. toukokuuta 2010

19. raskausviikko

Tällä viikolla kävin uimassa jopa kaksi kertaa :) jei! Kyllä se rutinoidaan vielä kolmeen kertaan viikossa. Sitä kumminkin lukeekin jokapaikasta että mitä paremmassa kunnossa on synnytyksessä niin ainakaan siitä ei ole haittaa. niin ja olen huomannut että, kun ei ole muuta tekemistä niin syöminen tuntuu aina mukavalle tekemiselle ja helposti se mitää suuhunsa laittaa on jotain sokeripitoista tms.
Ihmiset sanovat, nythän sä saatkin syödä mitä vaan ja kuinka paljon, mutta mitenkäs sitten kun huomaa paria viikkoa ennen synnytystä että, auts jos olisin syönyt edes vähän vähemmän siis ilman liiottelua tämän lapsen arvioitu paino ei olisi 5kg luokkaa.
Varsinkin kun itse olin syntyessäni 4,6kg ja sehän on aikamoisen kokoinen tyttö. :)

Viikolla soittelin Kelaan kun huomasin etten tajua pätkääkään miten äitiys raha menee ja millon minun kannattaa hakea muutos verokorttia.
Eli kun saan neuvolasta paperit niin lähetän ne Kelaan ja tekevät laskelmat ja päätöksen saanko rahaa ja kuinka paljon. Sitten haen muutosverokortin ja ilmeisesti sillä selvä.
Ainoa mitä minun tarvitsee tietää on ovatko tuloni kasvaneet v.2008 jälkeen 20%:lla.
Toivon että, se menee sitten noin helposti sillä en ole mikään kovin hyvä pyörittelemään numeroita satti Kelan systeemit ovat mielestäni melko monimutkaiset.

sunnuntai 2. toukokuuta 2010

18. raskausviikko

Vauva tai otus :) vatsassani liikkuu ja tunnistan sen liikkeet. Tiedän että se on se pikku eliö sisälläni joka välillä aiheuttaa kuplien tai kuin ilman liikahduksia mahassa.
Tämä viikko on ollut hieman huolestuttava, siis lähinnä siksi että on tullut syötyä kaikenlaisia herkkuja ja liikunta on ollut olematonta.. :D
En nimittäin haluaisi synnyttää mitään 5kg painavaa kaveria. Repeämiltä ei voisi välttyä.
Työkaveri mainitsi että kannattaa varmaan kohta ruveta rasvaamaan mahaa jokapäivä sillä niin voisin päästä edes vähän vähemmillä raskausarvilla.

Karmeinta tällähetkellä on se että vatsaani on alkanut kasvaa karvaa ja etenkin navanseudun karvat ovat tummia.. Melko epäeroottista :S
Muuten olo on loistava jollei jatkuvaa vatsan puplintaa ja/tai ilmavaivoja lasketa. :)